hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Natúr csirkemell cukkinispagettivel és pestóval

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pestóhoz:
  • 3 dkg kesudió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg friss gyömbér
  • 2 csokor koriander
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 2 ek citromlé
  • frissen őrölt bors
  • A cukkinispagettihez:
  • 2 db cukkini (zöld és sárga)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db piros csilipaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg spagetti
  • 4 db csirkemellfilé (15 dkg-os)
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A pestóhoz a felaprított kesudiót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy felhevített serpenyőben. A fokhagymát apróra kockázzuk vagy présen átnyomjuk, a gyömbért finomra reszeljük. A friss zöldfűszerekről lecsipkedjük a leveleket és durvára vágjuk. Az előkészített hozzávalókat az olajjal és a citromlével együtt magas falú keverőpohárban botmixerrel pépesítjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megmosott cukkinikről a végek levágása után zöldség- vagy spirálhámozóval vékony, hosszanti csíkokat húzunk le. A fokhagymát finomra vágjuk, a tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát felkarikázzuk. Mély serpenyőben vagy lábosban 1 ek olívaolajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a csilit, majd hozzáforgatjuk a cukkinispagettit, és közepes tűzön pároljuk 2-3 percig.
  3. A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
  4. A lehártyázott csirkemellfiléket szeletekre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd a tiszta serpenyőben felhevített 2 ek olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Végül csíkokra vágjuk, és a cukkinispagettivel és a tésztával körítve tálaljuk. A pestót külön kínáljuk hozzá.

    PRÓBÁLD KI A PULYKAMELLES-CUKKINIS TÉSZTÁT >>>

Az ételt tálaláskor megszórhatod reszelt vagy forgácsolt parmezánnal.

Ezek is érdekelhetnek