Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Natúr csirkemell cukkinispagettivel és pestóval

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pestóhoz a felaprított kesudiót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy felhevített serpenyőben. A fokhagymát apróra kockázzuk vagy présen átnyomjuk, a gyömbért finomra reszeljük. A friss zöldfűszerekről lecsipkedjük a leveleket és durvára vágjuk. Az előkészített hozzávalókat az olajjal és a citromlével együtt magas falú keverőpohárban botmixerrel pépesítjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megmosott cukkinikről a végek levágása után zöldség- vagy spirálhámozóval vékony, hosszanti csíkokat húzunk le. A fokhagymát finomra vágjuk, a tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát felkarikázzuk. Mély serpenyőben vagy lábosban 1 ek olívaolajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a csilit, majd hozzáforgatjuk a cukkinispagettit, és közepes tűzön pároljuk 2-3 percig.
  3. A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
  4. A lehártyázott csirkemellfiléket szeletekre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd a tiszta serpenyőben felhevített 2 ek olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Végül csíkokra vágjuk, és a cukkinispagettivel és a tésztával körítve tálaljuk. A pestót külön kínáljuk hozzá.

    PRÓBÁLD KI A PULYKAMELLES-CUKKINIS TÉSZTÁT >>>

Az ételt tálaláskor megszórhatod reszelt vagy forgácsolt parmezánnal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss