hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti bolognai mártással

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg darált marhahús
  • 150 g darált sertéshús
  • bors
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • néhány ág friss oregánó
  • néhány ág friss bazsalikom
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

  1. A meghámozott, majd finomra aprított vörös- és fokhagymát megpároljuk a felforrósított olívaolajon. Hozzádjuk a megtisztított és lereszelt sárgarépát, majd a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Ekkor hozzáadjuk a szétnyomkodott hámozott paradicsomot, a megmosott, felaprított oregánót és bazsalikomot, majd felöntjük a vörösborral, és kis lángon, kevergetve, 45 percig főzzük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és még egyszer hagyjuk felforrni a ragut.
  3. A spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, ráöntjük a mártást, alaposan összeforgatjuk, végül parmezánnal megszórjuk. Zöldfűszerekkel díszíthetjük. 

    9 BOLOGNAI RECEPT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>> 

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: A LEGEGYSZERŰBB BOLOGNAI SPAGETTI >>> 


Ezek is érdekelhetnek