A véres hurkáról lefejtjük a bélt, és a hurkát széjjel morzsoljuk.
Hozzáadjuk az egy tojást és az egy evőkanál zsemlemorzsát és összedolgozzuk. A masszát legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben vajat melegítünk, rászórjuk a felvágott petrezselymet, majd beleforgatjuk a főtt krumplit.
Egy fazékban felmelegítjük az olajat. Kivesszük a hűtőből a hurkamasszát és körülbelül 10 centiméter hosszú rudakat formázunk belőle, majd a szokott módon bepanírozzuk. A felvert tojáshoz adhatunk egy kis tejszínt is.
A hurkarudakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd a felesleges olajat lecsepegtetjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk, de kínálhatunk mellé párolt lila káposztát is.