hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos epres pite

MME MME
65 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a hideg vajat és margarint, morzsoljuk el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjunk.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a hideg vizet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük egy órára.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  4. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába tesszük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.
  5. Egy nagy tálban összekeverjük az epret, a cukrokat, az étkezési keményítőt, citromlevet.
  6. Összekeverjük, amíg kicsit szaftos nem lesz.
  7. Kivesszük a hűtőszekrényből a tésztát, elosztjuk rajta az epres tölteléket és kinyújtjuk újra a maradék tésztát. Ízlés szerint díszítjük a pite tetejét.
  8. Megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és 15 percig sütjük.
  9. A sütő hőmérsékletét csökkentsük 195 fokra és süssük további 50 percig. Ha nagyon barnulni kezdene, fedjük le alufóliával. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Nézzétek meg, hogyan készükl az rácsos epres pite:

Ezek is érdekelhetnek