Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-barackos-joghurtos szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 9 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • A pudingos réteghez:
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • A joghurtos krémhez:
  • 4 db felezett őszibarack (befőtt)
  • 1 doboz natúr joghurt (kisebb)
  • 4 ek baracklekvár
  • 1,5 dkg zselatin
  • 1 dl barackbefőtt leve
  • 2 dl cukrászhab
  • A tetejére:
  • 1 csomag torta zselatinfix
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük a tésztát. A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.
  2. A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a csokoládét. A forró pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.
  3. A barackot turmixgépben pürésítjük, hozzáöntjük a joghurtot és a lekvárt és géppel kikeverjük. A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos barackos joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk és hűtőbe tesszük fél órára.
  4. A zselatinfixet a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük. Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni, a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órát hűtőbe hagyjuk állni, majd felszeleteljük. 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>>

11 KRÉMES ÉS ÉDES BARACKOS DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

Megjegyzés

Megkóstoltuk, nagyon ízlik nekünk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss