hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piknik pite (töltött pogácsa)

5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt)
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl (helyett kb. 2 evőkanál tejföl és 3-4 evőkanál natúr joghurt)
  • 1 tojássárgája a tésztába
  • 1 tojássárgája + némi tej a pogácsák megkenéséhez
  • langyos tej (amennyi ahhoz kell, hogy gyúrható állaga legyen a tésztának)
  • 2-3 teáskanál só
  • pici cukor az élesztő felfuttatásához
  • A töltelékhez:
  • kolbász
  • húsos szalonna
  • sajt
  • paradicsom
  • napraforgómag
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • magok ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy tál aljára szórom a sót, arra a lisztet. A liszt tetejébe mélyedést vájok, abba szórom az élesztőt, rá a cukrot, majd jöhet a tej, lefedem, míg felfut az élesztő. Akkor jöhet a többi hozzávaló. Összegyúrom, kelesztem.

Ha megkelt, kinyújtom a tészta felét, kellő távolságban ízlés szerint kupacokban elhelyeztem a töltelékeket, majd egy tepsi belisztezett hátulján kinyújtom a másik tésztalapot, és óvatosan a töltelékes lap tetejére borítom. Látszanak a kis töltelék-kupacok, körbenyomkodom őket az ujjaimmal, kiszaggatom, a tetejüket megkenem tejes tojássárgájával. Reszelt sajtot, magokat szórok rájuk.

180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm őket.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss