Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselyem-krémleves primulával

MME MME
45 perc
egyszerű
4 adag

Elkészítés

  1. A petrezselyem-krémleveshez egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, majd a megtisztított, felkockázott burgonyát is. Egy rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  3. A petrezselymet megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
  4. Egy kevés hideg vízben simára keverjük a keményítőt, majd a főzőtejszínnel együtt a leveshez csorgatjuk, és kevergetve besűrítjük velük.
  5. A kenyereket megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A levest a kenyérkockákkal és a megmosott, leszárított virágokkal együtt tálaljuk.


Tipp: A levest zöldségalaplével is elkészítheted!

Megjegyzés

Fotó és recept: Fanny magazin / Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek