A felhevített olívaolajon megpároljuk a felaprított póréhagymát és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a cukkinit és a leszűrt babot is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zöldfűszerekkel.
5 perc múlva hozzákeverjük a zöldborsót is és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük.
A pistou elkészítéséhez a hozzávalókat mozsárba tesszük és krémesítjük. Tálalásnál a forró leves mellé kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül ez a mennyei zöldségleves pistou-val
A pistou egy francia „szósz” fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból, hasonlatos az olasz pestohoz, csak nincs benne fenyőmag és parmezán sajt. - MME