Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves pistou-val

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A felhevített olívaolajon megpároljuk a felaprított póréhagymát és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a cukkinit és a leszűrt babot is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük még a zöldfűszerekkel.
  2. 5 perc múlva hozzákeverjük a zöldborsót is és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tésztát is és ezzel készre főzzük.
  3. A pistou-hoz a hozzávalókat egy mozsárba tesszük és krémesítjük. Tálalásnál a forró leves mellé kínáljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

ŐSZI ZÖLDSÉGLEVES HAJDINÁVAL, FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL>>> 

GYORS ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

A pistou egy francia „szósz” fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból, hasonlatos az olasz pestohoz, csak nincs benne fenyőmag és parmezán sajt. - MME

Ezek is érdekelhetnek