Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves pistou-val

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A felhevített olívaolajon megpároljuk a felaprított póréhagymát és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a cukkinit és a leszűrt babot is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zöldfűszerekkel.
  2. 5 perc múlva hozzákeverjük a zöldborsót is és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük.
  3. A pistou elkészítéséhez a hozzávalókat mozsárba tesszük és krémesítjük. Tálalásnál a forró leves mellé kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül ez a mennyei zöldségleves pistou-val

 

 

Megjegyzés

A pistou egy francia „szósz” fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból, hasonlatos az olasz pestohoz, csak nincs benne fenyőmag és parmezán sajt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss