Parmezános galuska húsleveshez

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A feltört egész tojásokat enyhén felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a zsemlemorzsát és a szerecsendiót.
  2. A habosra kevert vajat és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a morzsás masszához, 15-20 percig pihentetjük, majd a masszát galuskaszaggatón át vagy kanállal a forró levesbe szaggatjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zsenge, héjas cukkinit, és pár percig együtt forraljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Parmezán helyett egyéb, pl. grana padano olasz sajttal is készíthetjük ezt az olasz levesbetétet. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss