Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy népszerű tiktokker panírozott pitypangjáért őrül meg az internet

default user icon
MME
Azt eddig is tudtuk, hogy létezik bodzafánk és akácvirágból készült palacsinta, sőt kóstoltuk is, és imádtuk! De hogy az egyszerű pitypangot – vagy más néven a kutyatejet – is érdemes bepanírozni, és forró olajban kisütni, arról sejtésünk sem volt!

Mi, magyarok mindent szeretünk, ami rántott, bundázott, panírozott: nemcsak húst és sajtot, de mindenféle zöldséget, sőt, akár a tejbegrízt is kisütjük, ha kedvünk tartja. Ennek fényében nem meglepő tehát, hogy virágokkal is próbálkozunk, és lelkesen forgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába vagy sörtésztába az illatos, színes növényeket.

Ami eddig számunkra sem volt ismeretlen, az az akácvirág és a bodza bundázása valamilyen panírba, és míg az egyiket bondzafánknak, a másikat akácpalacsintának hívják.

Ám most egy olyan virággal találkoztunk, amit még nem láttunk forró olajban sülni: ez pedig a pitypang. A Ripost.hu egyik kedvenc tiktokkere, az ehető virágokkal, vadnövényekkel és mikrozöldekkel foglalkozó Békefy Daisy posztolta a receptet tegnap, és úgy gondoltuk, ezt nektek is látnotok kell:


A videóból nemcsak a tésztabundás pitypangreceptet ismerhetjük meg, de a növényről is számos hasznos ismerettel gazdagodhatunk: megtudhatjuk, hogy a pitypang serkenti a máj és a vesék aktivitását, valamint csökkenti a vérzsírt, a vércukorszintet is, de még a koleszterinszintet is.

Ami azonban jelentős különbség lehet a bodzából vagy az akácból készült csemegék és a bundás pitypang között, hogy míg az első kettő egy porcukorral meghintendő desszert, addig a kutyatej íze inkább a gombára emlékeztet.

Ha érdekel Daisy története, és hogy miként tett szert ekkora népszerűségre a „tündelány" kattints a Ripost.hu-ra!

Ha pedig a mindmegette.hu füvesasszonyának, Dzsindzsának szörp-, tea- és lekvárreceptjeire vagy kíváncsi, itt megtalálod!

Ezek is érdekelhetnek