Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A recept, amit ezer éve keresel: pad thai, ahogy Thaiföldön készítik

Ha odavagy a pirított tésztáért és az ázsiai ízekért, és a mindig is izgatott, hogy készül az eredeti pad thai, akkor nem kell tovább keresned: megmutatjuk ezt az édes-savanyú-földimogyorós csirkés egytálételt - mégpedig úgy, ahogy otthon, Thaiföldön készítik!
Hozzávalók:

Shan' shi wokolaj
2 gerezd fokhagyma
35 dkg csirkemell
7,5 dkg Shan' shi mungóbabcsíra 
3 szál újhagyma
2 db tojás
30 dkg Shan' shi rizstészta 
3 ek halszósz
1,5 ek barnacukor
sótlan pörkölt földimogyoró
őrölt csilipaprika
1-2 db lime
friss koriander

Elkészítés:

A wokba egy kevés olajat öntünk, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, és megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és jól átkeverjük. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.

Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirírtjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.
Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még limelevet.

TIPP:

Wokban készült ételekből nem érdemes egyszerre nagy adagot készíteni, így ennél a receptnél is azt javasoljuk, hogy egyszerre csak 1-2 adag készüljön el. Így biztosíthatjuk, hogy minden alapanyagunk jól lepiruljon a forró wokban.

ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE HÁZILAG: FINOMABB, MINT A KÍNAI BÜFÉBEN! >>> 
MANGÓS CSIRKE 30 PERC ALATT: HA SZERETED A HÚST ÉS A GYÜMÖLCSÖT EGYÜTT >>> 
CSILIS PIRÍTOTT TÉSZTA VILLÁMGYORSAN, HA NINCS KEDVED ELMENNI A KÍNAI BÜFÉIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek