Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óvári sertésszelet

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval, és állni hagyjuk kicsit. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az étolaj felével, és ráhelyezzük a besózott hússzeleteket. Ezután ízlés szerint megszórjuk az őrölt borssal, és a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
  2. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd felvágjuk apróra. A maradék étolajat felhevítjük, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután hozzáadjuk  az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.
  3. A befűszerezett hússzeleteket sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Az előzőleg megpárolt gombát rákanalazzuk a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

RÁNTOTT, TÖLTÖTT, TEPSIS - LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓL - VÁLOGATÁS >>>

SERTÉS KARAJ BAKONYI MÓDRA >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss