Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet tésztával

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra kockázzuk. A karajt felszeleteljük, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd egy tányérra szedjük. A hússzeleteket beleforgatjuk 1 ek lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A felszeletelt gombát a visszamaradt zsíron megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is egy tányérra szedjük.
  3. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Az edényt lefedjük, időközönként megkeverjük, és, ha szükséges, öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús megpuhul. 
  4. Közben, a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük.
  5. Ha megpuhult a hús, kivesszük egy tányérra. A maradék lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit hozzákeverünk, majd visszaöntjük (behabarjuk).
  6. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még 2-3 percig együtt főzzük, végül a tésztával tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek