Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésszelet tésztával

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra kockázzuk. A karajt felszeleteljük, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd egy tányérra szedjük. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. A felszeletelt gombát a visszamarad zsíron megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is egy tányérra szedjük.
  3. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Az edényt lefedjük, időközönként megkeverjük, és, ha szükséges, öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús megpuhul. 
  4. Közben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
  5. Ha megpuhult a hús, kivesszük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).
  6. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük, majd tálaljuk.

    MÉG TÖBB RECEPT SERTÉSHÚSSAL >>> 

    HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss