Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az oszlop alkat - így fogyj egyszerűen! Tippek alaktípusok szerint

default user icon
Alma, körte, oszlop vagy homokóra? Minden alaktípusnak adunk olyan tippeket, amelyek révén megszabadulhatnak a felesleges kilóktól, vagy akár még formásabbá tehetik az alakjukat. Lássuk a harmadik típust, az oszlopot.
Oszlop alkat

Jellemzők

Azok a nők tartoznak ebbe a típusba, akiknek a válla, a csípője és a dereka körülbelül egyforma széles, ezáltal enyhén fiús alkatúak. Bár a mellük viszonylag kisebb, sokan irigylik szép, hosszú lábaikat és lapos hasukat.

Az oszlop-alkatúak jól égetik a zsírt, és nincs rajtuk túl sok felesleg. Fontos viszont számukra, hogy eleget egyenek, különben nem tudják növelni az izomzatukat.

Táplálkozás

Figyelj oda rá, hogy tápanyagokban és rostban gazdag ételeket, valamint sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz.

Testmozgás

1. Csípőemelés: Ez a gyakorlat nemcsak a feneked, a hátad is formálja. Háton fekve hajlítsd be a lábaidat, és emeld meg a csípőd. Az egyik lábad nyújtsd ki úgy, hogy a combjaid párhuzamosak legyenek egymással. Lábfejed pipáljon, és ügyelj arra, hogy a medencéd stabil helyzetben maradjon. Ebben a pozícióban engedd le medencéd, majd emeld fel újra – a lábad végig legyen nyújtva! Ismétlés: 2 x 12–16 db emelés lábanként.

2. Tricepszerősítés: A kar és a felsőtest erősítéséhez először is egy megtöltött vizespalackra vagy egy súlyzóra lesz szükséged. Helyezkedj el négykézláb, és vedd az egyik kezedbe a palackot. Szorítsd erősen a felkarod a felsőtested mellé, az alkarod és a palack mutasson a padló felé. Ezután nyújtsd ki teljesen a karjod hátrafelé úgy, hogy a felkarod a felsőtested mellett marad. Ismétlés: 2 x 16–24 db emelés karonként.

AZ ALMA ALKAT >>>  
A KÖRTE ALKAT >>> 
A homokóra alkat >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss