Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a lista: ezekben a cukrászdákban lesz kapható az ország tortája!

default user icon
MME
Pár hete már tudjuk, hogy a Spicces füge respektus fantázianevű torta viselheti 2023-ban a Magyarország Tortája címet, és azóta izgatottan várjuk, hogy megkóstolhassuk ezt a csodát. A Cukrász Ipartestület most közzétette azon cukrászdák listáját, ahol erre lehetőségünk lesz - mutatjuk!

2023-ban a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus” fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.

Miből áll az ország torta?

A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg. A torta nevében a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt.


MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület közösen hirdeti meg immár 12. éve, amelynek idei győztese Lawal-Papp Zsófia, a makói Papp Cukrászda cukrásza lett „Kikelet” elnevezésű édességével. Zsófia a tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A „Kikelet” íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.


Hol kaphatók az ország tortái?

Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét 2023. augusztus 19-től vásárolhatjuk meg először Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvényen, illetve az alábbi két letölthető listában szereplő, több mint 400 cukrászdában országszerte!

A Magyar Cukrász Ipartesület felhívja a figyelmet, hogy ezek a listák augusztus 18-ig még bővülhetnek, érdemes naponta frissíteni!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss