A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) tök formát. A formák felébe sima, vékony pengéjű késsel szemeket és szájat vágunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk sárgabaracklekvárral.
Ha nincs tök formájú kiszúróformánk, rajzoljunk egy ilyen alakzatot egy vastagabb kartonpapírra, majd vágjuk körbe. Az így kapott sablont helyezzük a kinyújtott tésztára, és sima, vékony pengéjű késsel vágjuk körbe. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!