hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halloweeni linzertál

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd tésztává gyúrjuk (én egy éjszakára a hűtőbe tettem).
  2. Másnap három részre osztjuk a tésztát. Az első adagot kinyújtuk, és kisebb karikákat szúrunk ki, egészen pontosan 30 darabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A második adag tésztát is kinyújtuk és süteménykiszúró formával kiszaggatjuk. A már előzőleg kiszúrt karikák mellé helyezzük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
  3. Közben a harmadik adagból vékony ujj vastagságú rudakat sodrunk, kb 30 ujjat tudunk belőle formázni. Mindegyik ujj végére egy szem mandulát nyomunk, és ezt is 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
  4. A csokit vízgőzfelett megolvasztjuk. Az ischlereket a lekvárral betöltjük. Elkészítjük a mázat. A citrom levét kicsavarjuk és apránként adagolva hozzáadjuk a porcukrot. A máznak sűrűn folyósnak kell lennie! A citrom máz 2/3-át kékre festjük. A megolvadt csokit papírzacskóba töltjük. A mázzal és a csokival kidíszítjük a linzereket. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss