Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mandula

Receptek mandula hozzávalóval

Leírás

Napjainkban egyre kedveltebb alapanyag a mandula, ami főleg magas tápértékének, egészségügyi előnyeinek, és persze mennyei, semmihez sem fogható ízének köszönhető. A mandula tele van vitaminokkal, B1-, B2-, B6- és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, a mangán és cink is van benne, így számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. 

A Nyugat-, Közép- és Kelet-Ázsiában őshonos mandulafa csonthéjas termése a legkülönlegesebb olasz receptek egyik fő hozzávalója is. Talán meglepő lehet, de a mandulafa legközelebbi, hazánkban is termő rokona az őszibarack. A mandula még arról híres, hogy a marcipán fő összetevője. 

Mikor vedd?

Mandulát egyre több helyen lehet kapni sótlan formában, akár kilóra kimérve is. Fő szezonja nyár végé, ősz elején van. A mandulás sütemények fő szezonja azonban a karácsony.

Hogyan tárold?

Érdemes sötét helyen tárolni a mandulát, hogy ne csírázzon ki idő előtt, de a páratartalom is fontos, száraz helyen hamar elveszíti a nedvességét.
Tápérték(100 g)
579 kcal Energia
49.9 g Zsír
9.1 g Szénhidrát
21.2 g Fehérje
Mandula receptek (710 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.