Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyni szeretnél nyaralás előtt? Itt az alkalom az életmódváltásra!

default user icon
MME
Mit tehetsz, ha már vészesen közeleg a nyaralás időpontja és még nem sikerült megszabadulni a felesleges kilóktól? Nos, rövid idő alatt nehéz csodát tenni, de megéri változtatni néhány szokásodon.

A villám-fogyókúráknak nincs semmi értelme: ha csak rövid idő áll a rendelkezésedre, akkor is érdemes hosszú távú megoldásokban gondolkodni. Igazából életmódváltásra van szükség, ami persze majd csak lassan hozza meg a kívánt eredményt, de ha elindulsz az úton, már sokat tettél magadért és az egészségedért. A dietaesfitnesz.hu összeszedte, milyen változtatásokra lesz szükség, hogy elinduljanak azok a fránya kilók.

IGYÁL SOK VIZET

Talán már unod, annyiszor hallottad, de valóban ez az egyik legfontosabb teendőd, ha fogyni szeretnél. A víz segíti a méregtelenítést, amellett, hogy számos létfontosságú szerv működéséhez elengedhetetlen. Naponta legalább 2,5 liter vizet igyál meg, és hidd el, beindul a fogyás.

Gyalogolj!

A séta nemcsak a szív- és érrendszer egészségét javítja azáltal, hogy felpörgeti a pulzust, hanem segít megőrizni a csontjaink épségét, erősségét, segíti a zsírégetést és jót tesz a tüdőnek.

 A súlyzós edzés nem maradhat el

A kardiózás mellett a súlyok emelgetését sem hagyhatjuk ki, ha fogyni szeretnénk: a tónusos izmokhoz és a karcsúsodáshoz elengedhetetlen a súlyzózás. Ne félje, nem leszel „izomnő”, főleg, ha kisebb kézi súlyzókkal végzed a gyakorlatokat.

... ahogy a kemény edzés sem

A nagy intenzitású intervallum edzés, vagyis a HIIT az egyik leghatékonyabb módja a zsírégetésnek. A lényege, hogy egy edzéssorozatot rövid ideig, de nagy intenzitással csináljunk, a körök között pedig rövid pihenők vannak – például 30 másodpercig ugrálókötelezz a lehető leggyorsabban, majd tarts 15 másodperces szünetet. A HIIT edzések azért is jók, mert nem kell órákat az edzőteremben tölteni, már napi negyed óra edzés is látványos eredményeket mutat.

Nem mindegy, mit eszel

Szakemberek szerint az étkezés 70, a mozgás 30 százalékban járul hozzá az álomalakhoz. A neten számtalan diétát lehet találni, de akinek az egészsége a fontos, inkább váltson életmódot, mintsem, hogy ideig-óráig betart egy étrendet. Ami igazán fontos: hagyd el a cukros üdítőket, ne egyél minden étkezés után desszertet, válaszd a teljes kiőrlésű termékeket, inkább fehérjét, zöldségeket fogyassz, ne szénhidrátot. Ne hirtelen válts, ne sanyargasd magad, de lassan, apránként megéri változtatni!

Pihend ki magad

Ezt is ismerős lehet, mégis kevesen tudják betartani. Neked sikerül? Legalább 8 órát kellene aludni ahhoz, hogy a fogyás sikeres legyen.

SZERESD A TESTED

Az életmódváltástól természetesen nem lesz a két hét múlva kezdődő nyaraláson olyan alakod, mint egy szupermodellnek, de a tested meghálálja a törődést. Azt pedig sose felejtsd el, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a narancsbőrön, a striákon vagy a plusz kilókon stresszelj. A testünk csodálatos, és egészen hihetetlen dolgokra képes - bízz magadban és a változásban!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

FOGYNI SZERETNÉL? EZT A GYÜMÖLCSÖT IKTASD BE AZ ÉTRENDEDBE!>>> 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss