Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás fánk

MME MME
1
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A kovászhoz:
  • 30 g élesztő
  • 10 ml tej
  • 30 g porcukor
  • A tésztához:
  • 500 g rétesliszt
  • 1 tojás
  • 50 g cukor
  • 300-400 ml tej
  • A töltelékhez:
  • Nutella
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

A tejből, a porcukorból és az élesztőből készítsük el a kovászt, és hagyjuk megkelni. Ekkor keverjük össze a liszttel, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a langyos tejet, egy kevés sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Ha kész, tegyük meleg helyre, kb. 40 percig hagyjuk kelni, majd nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle karikákat.

Mindegyiket töltsük meg mogyorókrémmel, majd készítsünk belőlük apró fánkokat. A finomságok mindkét oldalát süssük ki forró olajban, és még melegen hengergessük meg porcukorban.

Megjegyzés

Porcukor helyett csokoládémázzal is díszíthetjük a fánkokat.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss