Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négysajtos-hagymás minipite

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót és a reszelt parmezánt a liszthez keverjük, majd simára a dolgozzuk tojássárgájákkal, a vajjal és a tejföllel. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Ezután kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, és kis piteformákat bélelünk ki vele. A tésztát 180 fokon kb. 10 perc alatt elősütjük.
  3. Közben a tojásokat összekeverjük a tejszínnel. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott cheddart és parmezánt, valamint a felaprított hagymát.
  4. Belemorzsoljuk a kéksajtot is, majd a formákba töltjük. A piték tetején elosztjuk a félbevágott minimozzarellákat, majd kb. 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket.
Ez egy szuper vegetáriánus fogás, ám ha valakinek hiányzik belőle a hús, az a töltelékhez keverhet 10 dkg felkockázott bacont vagy sonkát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss