Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei narancsos palacsinta - Crêpe Suzette

45 perc
rafinált
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba liszetet szitálunk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük a tojások, a tej és 0,7 dl víz keverékét. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot. Végük hozzáforgatjuk a 3 dkg olvasztott vajat, és simára keverjük.
  2. Felforrósítunk egy kisebb serpenyőt, kikenjük a megmaradt olvasztott vajjal, belemerünk 1 adag palacsintatésztát, és megsütjük mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.
  3. A mártáshoz keverjük össze a narancslevet, a narancs lereszelt héját, a kifilézett gyümölcsöt, a citrom kifacsart levét és a cukrot. Hozzáadjuk a likőrt és a felolvasztott vajat.
  4. Elrendezzük a palacsintákat négy részre hajtva a mártásban, majd pihentessük 10 percig. Egy kis lábosban megmelegítjük a konyakot, egy hosszú gyufával meggyújtjuk, majd rálocsoljuk a palacsintákra. Rázogassuk a serpenyőt, míg a lángok elalszanak, és még melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss