Ha azt szeretnéd, hogy a kukorica főzés után is megőrizze szép, sárga színét, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki, és add hozzá a titkos hozzávalót a főzővízhez!
Tipp: A kukorica megőrzi szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány csepp citromlét is teszel.
Próbáld ki a főtt kukorica receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
A tökéletes főtt kukorica
Hozzávalók:
- 2 cső kukorica
- só
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
1. A főtt kukorica (2 cső személyenként) elkészítéséhez a kukoricákról leszedjük a héját, és megtisztítjuk.
2. A fazék aljára tesszük a zöld héjakat, rátesszük a kukoricákat, majd befedjük a héjával.
3. Felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje.
4. Hozzáadunk néhány csepp citromlevet, hogy a kukorica megőrizze aranysárga színét.
5. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük (amíg megpuhul), majd a saját levében hagyjuk kihűlni.
6. Ízlés szerint sózzuk.