hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Zavar hogy a piskóta, a nokedli, vagy bármilyen tojásos étel túlságosan fakó és nem aranyló sárga színben pompázik, ahogy elképzelted? Akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája a piskótához, nokedlihez, rántottához, házi tésztához, stb., tegyünk bele egy kis kurkumát vagy sáfrányt. Nagyon szép színe lesz tőle. Az adagolásra viszont érdemes odafogyelni, sokszor már egy apró csipet is bőven elég!

Nokedli ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítése:

1. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.

2. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon.

3. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Pörköltekhez ajánlott köretként.

Piskóta alaprecept

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaj

Elkészítése:

1. A piskóta elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

3. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

4. A piskótát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek