22 dkg őrölt mandula, vagy egész mandula, amit ledarálunk (semmiképp nem finom mandula liszt)
40 dkg porcukor
1 csipet cream of tartar
A bazsalikomos mojitos töltelékhez:
40 dkg fehércsoki
20 dkg tejszín
5 dkg citrom
5 dkg lime
5 dkg fehér rum
1 marék friss menta
1 marék friss bazsalikom
A gorgonzolás, körtés diós töltelékhez:
20 dkg gorgonzola
20 dkg krémsajt
2 darab körte (nem túlérett)
bors
Elkészítés
A macaronokhoz a tojásfehérjét kicsit habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, ameddig laza habos és fényes nem lesz. A mandulát nagyon puhára daráljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Egy csipet cream of tartarral elkeverjük, hogy jó legyen a tartása a tojáshabnak. A mandulás keveréket nagy mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal. Ne keverjük túl!
Habzsákba töltjük, majd kis köröket nyomunk belőle szilikonlapra. Hagyjuk pihenni. Ha fél órát pihent 140 fokon 10 percig sütjük a macaronokat.
Elkészítjük a bazsalikomos-mojitós tölteléket. A fehércsokit a tejszínnel vízgőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a citrom és lime héját, a rumot, az apróra vágott mentát és a bazsalikomot is. Jól elkeverjük. Hűtőben hűtjük. Ha összeállt, robotgéppel kihabosítjuk.
A sós töltelék elkészítéséhez a gorgonzolát és a krémsajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk az előre lepürésített körtét. Borssal ízesítjük.
A macaronok összeállításához két fél macaron kagylóra lesz szükségünk. Az egyik közepébe nyomunk egy kis krémet és mint egy szendvicsnél, a másik részével összeillesztjük. A macaronhoz desszertbort ajánlunk.