Egy nagy tálban összekeverjük a megmosott, szárazra nyomkodott, majd felcsíkozott csirkét 1 evőkanál olajjal, a mézzel, az ecettel és a mustármaggal. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadjuk a citrom- vagy a lime levet és összetörjük egy villa segítségével.
Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a paprikákat megmossuk, majd kicsumázzuk, végül felcsíkozzuk őket.
Az újhagymát és a piros paprika szeleteket összekeverjük a chili szósszal, a paradicsommal és a korianderrel. Egy tálra kanalazzuk.
A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, a maradék felcsíkozott paprikát és rázogatva pároljuk 4-5 percig, amíg puha és barnás színű nem lesz. Kiöntjük a serpenyőből egy nagy tálba és a sütőben melegen tartjuk.
A serpenyőt újra felforrósítjuk és a bepácolt csirkét 5-8 perc alatt megsütjük, addig, amíg meg nem puhul. Beletesszük a hagymát és a paprikát.
A tortillát a sütőben vagy a mikróban felmelgítjük, majd megtöltjük őket, feltekerjük és tejföllel meglocsoljuk.