A meggyet lecsepegtetjük, a sütőt 180 fokra melegítjük, egy kb 20x30 centis tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A margarint a cukrokkal kihabosítjuk, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a sütőporral, sóval vegyített, kakaós lisztet.
A masszát a tepsibe rakjuk, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét meggyel - enyhén a masszába nyomkodva. Kb 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A tejszínt a cukorral felforrósítjuk - nem forraljuk -, majd ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük.
A krémet teljesen kihűtjük, majd egy kézimixerrel habbá verjük és rákenjük a tészta tetejére.
Hűtőben 2-3 órán át dermesztjük, majd felszeletelve meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítve kínáljuk.