Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-csokis szelet

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a megolvasztott vajat a porcukorral és a tojások sárgájával. A masszába dolgozzuk a diót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Egy kivajazott, kilisztezett 25 × 35 cm- es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
  2. A rumos krémhez összedolgozzuk a diót, a rumot és a kétféle cukrot. A krémet a tésztalapra simítjuk. 
  3. A kakaós krémhez felhabosítjuk a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a rumos krémrétegre simítjuk, majd tegyük hűtőbe a sütit dermedni. 
  4. Felolvasztjuk az aprított csokit. A kétharmadát a krémre simítjuk, a maradékkal a süti tetejét diszítjük. Végül tegyük a hűtőbe dermedni.

Ajánljuk még:

FORDÍTOTT MEGGYES-KAKAÓS SZELET >>>

MOGYORÓS MUFFIN >>> 

CSOKIS KEHELY >>> 

Megjegyzés

Egy szelet: 350 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek