Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-meggyes baklava

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A réteslapokat kettévágjuk, így 16 db lapot kapunk.
  2. Egy kb 20x25 cm-es tepsit alaposan kivajazunk, majd az aljába 4 db réteslapot fektetünk olvasztott vajjal megkenve a lapokat. Erre simítjuk a töltelék 1/3 - át és megszórjuk a meggy szintén 1/3 - ával. Ismét 4 réteslap, töltelék és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  3. A tetejét lekenjük olvasztott vajjal, majd egy éles késsel négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk.
  4. Kb. 30-40 percig sütjük, amíg a teteje piros és ropogós lesz.
  5. A sziruphoz a hozzávalókat kb 5 percig forraljuk, majd a sütőből kivett baklavát meglocsoljuk vele.
  6. Legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss