Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés grillázsgolyó

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót és a kristálycukrot állandó kevergetés mellett megkaramellizáljuk.
  2. Egy fémtálcát (vagy tepsit) megkenünk vajjal, majd ráöntjük az elkészült grillázst. Teljesen kihűtjük, majd kisebb darabokra tördeljük, és diódarálón ledaráljuk.
  3. A ledarált grillázsból félreteszünk pár kanállal, az elkészült golyók beleforgatásához. A maradék grillázst alaposan összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.
  4. Ezután apránként hozzáadunk annyi darált kekszet, hogy könnyen formázható, de már ne ragadós masszát kapjunk. Megformázás előtt a hűtőbe helyezzük, hogy kellően lehűljön és könnyebben tudjunk a masszával bánni.
  5. Bevizesítjük a kezünket, majd a masszából diónyi golyókat formázunk. Ezután meghempergetjük a félretett darált grillázsba, és egymás mellé egy tálcára helyezzük, majd tálalásig visszatesszük a hűtőbe.

GRILLÁZS, AZ ÉDES ROPOGÓS >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI >>> 

BONBON, PRALINÉ, TRÜFFEL - ÍGY KÉSZÍTSD EL EGYSZERŰEN HÁZILAG! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss