Elkészítés: A cukrot a tojásfehérjével összekeverjük /nem kell habbá verni/, majd a lisztet is hozzáadjuk, és kb. 5 perc alatt jó habosra verjük. Óvatosan belekeverjük az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot és a diót is. 2 órára hűtőbe tesszük. A krémhez összekeverjük a mascarponét a cukorral és a brandyvel, jó habosra. Azt is a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és kb. 8-10 centi átmérőjű vékony köröket kenünk a tésztából. /Nekem 14 darab jött ki belőle, és háromszorra sütöttem ki./ Betesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük /kb. 8-10 perc/, még melegen leszedjük a papírról, és vastag fakanál nyelére tekerjük a tésztát, majd lehúzzuk, és egy tálcára sorba tesszük az így elkészített csöveket. Amikor kihűltek, a kis hengereket megtöltjük krémmel, megszórjuk porcukorral, és lehet is enni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre