Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés epertorta sütés nélkül

MME MME
5/5
30 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponés epertorta elkészítéséhez simára keverjük a mascarponét a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.
  2. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.
  3. Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát. Rásimítunk egy vékony krémréteget, és megszórjuk az eper felével. Erre kenjük a krém felét, megszórjuk a maradék eperre, és bevonjuk a maradék krémmel.
  4. A torta tetejére a félretett epreket felszeleteljük, a tortára rakosgatjuk, és megszórjuk pisztáciával. Kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt levesszük a tortáról a tortakarikát, és a szélére körben rátapasztjuk a babapiskótákat.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek