Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos kevert süti

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A márványos süteményhez külön-külön elkészítjük mind a két tésztát. Először habverővel összekeverjük a folyékony hozzávalókat (joghurt, olaj) a cukorral és a vaníliakivonattal. Spatulával dolgozva hozzávegyítjük a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, illetve a kakaósnál a kakaópor) eloszlatjuk a folyékony hozzávalókban. A kakaósat kicsi vízzel lazítjuk.
  2. Ezután egy hosszúkás sütőformát kivajazunk, az aljába pontosan beleszabunk egy sütőpapírt (csak az aljába, az oldalfalakra nem kell). A közepébe beleteszünk egy nagy evőkanál fehér tésztát, erre jön egy evőkanálnyi kakaós, és ezt így folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Ha kész, egy villával kicsit átkeverjük, így alakul ki a márványos mintája.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Ha úgy gondoljuk, hogy készen van, tűpróbát végünk, és ha a tészta a villára tapad, pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss