Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyarországra is érkeztek szalmonellás Kinder csokiból - ezek a termékek érintettek!

default user icon
MME
Az Európai Unió több tagállamában és Nagy-Britanniában is jelentettek mostanában szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

Ahogy azt tegnap megírtuk, az Európai Egészségügyi Ügynökség április 6-án közölte, hogy legalább kilenc országban - köztük Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Írországban - többtucatnyi bejelentett és feltételezett, csokoládéfogyasztással összefüggő szalmonellás eset vizsgálatát kezdte meg. A Ferrero édességgyártó cég elővigyázatosságból Nagy-Britanniában is visszahívta a Kinder Meglepetés csokoládétojásokat azt követően, hogy lehetséges kapcsolatot fedeztek fel az édesség és többtucatnyi szalmonellás eset között. A Nébih honlapján tegnap megjelent közlemény szerint Magyarországra is érkezett a fertőzött termékekből.

 

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező Kinder termékek érintettek a visszahívásban:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
Kinder Surprise Maxi 100g,
Kinder Mix 198g,
Kinder Maxi Mix 133g,
Kinder Mini Eggs 250g,
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

 A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik, érdemes ezen a linken nyomon követni!

Amennyiben ezen termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.
A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek