Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális akció a Lidlben: mindössze 4 napig tart majd a különleges vásár

default user icon
MME
Minden évszaknak megvannak a maga slágerzöldségei és gyümölcsei. Ősszel muszáj az asztalra kerülnie szőlős, almás, sütőtökös és gombás fogásoknak is. Aki pedig szereti a gombát, az most örülhet, ugyanis többféle, különleges gombát is kínál a Lidl.

Különleges gombavásárt tart november elején a Lidl. A diszkontlánc üzleteiben november 9. és 12. között, mindössze négy napig tart majd az akció, melynek keretében igazi gombakülönlegességeket is megvásárolhatunk. A gombavásáron hatféle gomba kerül majd a Lidl zöldségespultjaira kedvező áron.

A gombavásáron kapható lesz a máskor is elérhető csiperkegomba, ezúttal XXL-es, 750 grammos kiszerelésben is. A fehér csiperke mellett megjelenik a kínálatban a barna csiperke, a Shimejii, az Ördögszekér-laskagomba és a Shiitake is, illetve a sima laskagomba is a kínálat részét képezi majd.

Miért együnk gombát?

A gomba megosztó alapanyag, sokan szeretik, mások viszont ódzkodnak tőle. A gombából sokféle étel készülhet: főzhetünk belőle levest, pörköltet, ki is ránthatjuk, de kerülhet akár húsok mellé kínált tejszínes szószokba, sőt gombamártással a kifőtt tésztát is nyakon önthetjük.

A gombákban sok a rost, a D-, E-, A-, C- és B-vitamin, illetve magas a kálium- és magnéziumtartalmuk. A gombában sok az antioxidáns is, mely nemcsak erősíti az immunrendszert, de segít a szervezetben található gyulladásokkal szembeni harcban is. Mindezek mellett a gombának megvan az a jó tulajdonsága is, hogy segít szabályozni a vércukorszintet.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek