hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamájjal és karamellizált hagymával töltött libanyak

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A libanyakat megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk.
  2. A májat megtisztítjuk, a kés hegyével elpépesítjük.
  3. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a borókabogyót a rozmaring levelekkel mozsárban elpépesítjük, majd serpenyőben a mézen párolni kezdjük az egészet, a borral pótolgatva az elpárolgó levet. Egészen addig pároljuk, ameddig teljesen össze nem esik a hagyma és sötét színű nem lesz.
  4. A borból kb 1 dl-t egy tálba öntünk és a zsemlét felkockázás után megáztatjuk benne.
  5. A tojásokat félkeményre verjük.
  6. A májat megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zsemlét, a zsír felét és alaposan összedolgozzuk. Majd a hagymát is elkeverjük benne, legvégül pedig a felvert tojásokkal lazítjuk.
  7. A libanyak egyik végét kötözőspárgával megkötözzük, megtöltjük, majd a másik végét hústűvel lezárjuk.
  8. A sütőt 180 fokra fűtjük, a libanyakakat a maradék zsírral bekenjük és 40 percig sütjük.
  9. Majd 220 fokra felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk 10 perc alatt.
  10. Fogyasztható forrón is vagy hagyhatjuk kihűlni és hűtőből kidermesztve hidegen felszelhetjük, hidegen fogyasztva azt.

Nézd meg a töltött libanyak elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss