A tésztához a lisztet összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, a tejjel, a tojással, a porcukorral és 1 csipet sóval. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt lila hagymát, felöntjük a borral, és felforraljuk. Azután közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, az alkohol pedig elpárolog. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni a keveréket.
A töltelékhez tálba reszeljük a parmezánt, rámorzsoljuk a kecskesajtot, hozzadjuk a tojásokat, a tejet, ízlés szerint sót és borsot, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleit.
Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk, majd egy kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk. Az alját villával megszurkáljuk, egy darab sütőpapírt ráteszünk, rászórjuk a szárazbabot, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük. Azután a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és elosztjuk a tésztán a karamellizált lila hagymát. A sajtos keveréket rásimítjuk, és további 25-30 percig sütjük. Kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre