Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsés-húsos hasé

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, erre rakjuk a darált húst, kevergetve pirítani kezdjük. Ha enyhén színt kapott, sózzuk, borsozzuk, és barnára pirítjuk.
  2. Ha kész, levesszük a tűzről, egy tálba tesszük, és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott szalonnát lepirítjuk.
  3. Ha üveges, hozzáadjuk a hagymát, tovább dinszteljük, ha a hagyma is üveges, fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, majd fűszerezzük paradicsompürével és mustárral, elkeverjük, nagyjából egy percig kevergetve pirítjuk, hogy a paradicsompüré és a mustár is veszítsen kicsit a savas, nyers ízéből.
  4. A szalonnás-hagymás alaphoz adjuk az előpirított darált húst, majd jöhet a lecsepegtetett lencse, enyhén sózzuk, és tovább fűszerezzük majoránnával, őrölt köménnyel, pirospaprikával, elkeverjük, és 5-6 percig pároljuk, majd az elkészült tölteléket keverőtálba tesszük, és hagyjuk kissé kihűlni.
  5. A töltelékhez hozzákeverünk egy tojást, és töltésig félretesszük.
  6. A leveles tésztalapot kiterítjük, és nagyjából 6 centiméteres négyzetekre vágjuk. Az egészet lekenjük tojássárgájával, a négyzetek közepére halmozunk egy kiskanál segítségével a töltelékből, és a tésztanégyzeteket a kezünkkel átlósan félbehajtjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az elkészült kis háromszögeket lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal, majd a sütőbe tesszük, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a szilveszteri Lencsés-húsos hasé!

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss