Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys-kókuszos csirke

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A pác elkészítéséhez összezúzzuk a fokhagymát, lereszeljük a gyömbért és belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk a fűszereket, pici oaljat, majd kb. 2 óra hosszat hagyjuk a csirkemellet ebben a joghurtos pácban.
  2. Az alaphoz elsőként bő vajban üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzátesszük az apróra vágott zöld chilit és gyömbért is, majd az apróra vágott paradicsomot és paradicsompürét is hozzáöntjük.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, curryvel, szerecsendióval. Amikor már egész krémesre főtt, beletesszük a pácolt csirkehúst, és hozzáöntünk pici tejet. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, és meglocsoljuk pici tejjel, majd fedő alatt pároljuk. Ha közben elfő a leve, kevés tejjel pótoljuk.
  4. Mikor már puhára főtt a hús, hozzáöntjük a tejszínt, picit összeforraljuk, hogy a szósz krémes, szaftos állagú legyen. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Mi általában rizzsel szoktuk enni vagy chapatival, autentikusabb ízvilág érhető el, ha a fűszerezésnél garam masalát is be tudunk szerezni. A mellé tálalt rizst pedig egy csipet sáfránnyal szoktam színezni, így a színek is összhangban lesznek. - szemiramsingh

Ezek is érdekelhetnek

Friss