Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertőkrémes csigák

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, elmorzsolunk benne 8 dkg hideg, kockákra vágott vajat. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt és a tojássárgájákat, majd apránként hozzákeverjük a meglangyosított tejet. Összegyúrjuk, simára dagasszuk, puhább, rugalmas tésztát kell kapnunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A tepertőt ledaráljuk, vagy késes aprítóban krémesre törjük, a maradék vajat megolvasszuk.
  3. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Egyenletesen rásimítjuk a tepertőkrémet, majd a rövidebbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát, a végeit óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tekercset vágjuk fel kb. 2 cm vastag szeletekre.
  4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, egymástól 3-4 cm-re, majd meleg helyen még 15 percig kelesszük. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük a csigákat.

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>>

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss