Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az 7 legfinomabb, legkrémesebb panna cotta recept

default user icon
MME
Az olaszok nemzeti pudingja a panna cotta itthon is nagy népszerűségnek örvend, legfőképpen azért, mert ezerféle képpen vatiálható, hiszen a vaníliás tejszínes alapkrém mellé ugyanis bármilyen íz tökéletsen passzol! Mutatjuk a 7 kedvenc receptünket!

A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ízét a krém és a hozzá társított öntet együttesen határozza meg: adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, rózsaborsot vagy kardamomot, ízesíthetjük valamilyen gyümölcs- vagy csokoládésziruppal, cseppnyi kávéval, tehetünk bele citrushéjat, kókusz- vagy csokoládéreszeléket, durvára tört vagy darált diót, mogyorót vagy mandulát is.

A régi receptek tanúsága szerint a taljánok az eredeti panna cottánál halcsontból kifőtt enyvvel érték el a kellő állagot. Szerencsére erre ma már nincs szükség. Ahhoz, hogy a krémünk könnyű és remegős legyen, nagy segítségünkre lehet a zselatin vagy a tengeri vörösmoszatból nyert agar-agar. A kész, zselésítővel kikevert, kihűlt krémet poharakba vagy kicsiny tálkákba kanalazzuk - attól függően, milyen formában kívánjuk szervírozni a desszertet.

Mutatjuk a kedvenceinket!

KÓKUSZOS PANNA COTTA GÖRÖGDINNYÉVEL >>> 

MARCIPÁNOS PANNA COTTA >>> 

VANÍLIÁS PANNA COTTA MANGÓSZÓSSZAL >>> 

VANÍLIÁS PANNA COTTA MÁLNAZSELÉVEL >>> 

Egyszerű kávés panna cotta >>> 

BODZAZSELÉS PANNA COTTA >>> 

PANNA COTTA GRÉPFRÚTTAL, SZEZÁMMAGOS MORZSÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss