Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzazselés panna cotta

34 szavazat
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

A panna cottához a zselatint elkeverjük a vízzel és hagyjuk megduzzadni. A tejet a tejszínnel, a cukorral, a vaníliamagokkal és a vaníliahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve kivesszük a vaníliarudat, hozzáadjuk a megduzzadt zselatint és addig kevergetjük, amíg az teljesen fel nem oldódik.

Amikor már a tejpuding langyosra hűlt, beleöntjük az előkészített poharakba és hűtőbe tesszük dermedni.

A bodzazseléhez a zselatint szintén megduzzasztjuk a vízben, majd a felmelegített bodzaszörphöz keverjük. A langyosra hűlt zselét a tejpudingra öntjük és hűtőben dermesztjük.  

Ezek is érdekelhetnek