Elkészítés: A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet, és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve.
Ezután a fűszeres kuszkusszal megtöltjük a padlizsánnal bélelt szuflétálakat, a kilógó padlizsánszeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.
Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból, majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss korianderzölddel.