Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos raguval töltött padlizsán

55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk, a fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjük és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és a padlizsánhúst, és megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss