hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kulináris élmények Bodrogkeresztúron: a hely, ahol élmény enni

default user icon
MME
Finom ételeket adni és kellemes élményeket nyújtani, hogy a vendég visszatérjen – ez a hitvallása a júniusban nyitott Dereszla Bisztró csapatának. Bodrogkeresztúron, a Bodrog partján található étterem a hagyományos ízek kedvelői mellett azokat is várja, akik olyan ételeket szeretnének fogyasztani, amelyeket máshol nem találnak meg.

Nem egy egyszerű bisztrókonyha menüjéből választhat az, aki Tokaj-Hegyalján a Dereszla Bisztróban költ el egy ebédet, vagy vacsorát. A júniusban nyílt étterem nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint, hogy néhány éven belül a térség legjobb vendéglátóhelye legyen. Ennek érdekében, egyedi, ötletes és dekoratív ételekkel igyekeznek a vendégekbe maradandó élményt hagyni.

- A hagyományos bisztróstílus helyett, mi a fine bisztró vonalat képviseljük – mesélte Csorba István, az étterem séfje. – Az étlapunk ugyan kicsi, de mi inkább a frissességre, szezonalitásra törekszünk. Nálunk alapvető, hogy az étel ne csak finom legyen, hanem jól is nézzen ki. Szeretnénk, ha azok az emberek is tudnának nálunk mit enni, akik egyszerűbb ételekre, hagyományos ízekre vágynak és azok is, akik olyan tételeket szeretnének, amik nem mindenhol találhatóak meg.

Az étterem étlapja kéthetente frissül, de vannak olyan ételek, amelyek állandóan szerepelnek a kínálatban, mint például a kacsamáj torchon, vagy a jellegzetes Bodrogkavics nevű fehércsokis crumble, amit furmint sorbet-val kínálnak. A Bodrog-partján és a Tisza közelségében persze elengedhetetlen, hogy halételek ne szerepeljenek a kínálatban. A Dereszlában egy jó tiszai halászlére, vagy fogas filére is betérhetünk. Az ételekhez pedig a Dereszla pincészet különleges furmintjait, aszúit kóstolhatják. A vendégek emellett saját szemükkel láthatják, hogy a látványkonyhában, hogyan készíti el Csorba István és csapata az ételeket.

- Szerettük volna, hogy lássák az emberek, hogy kik dolgoznak itt, és hogyan készülnek az ételeink. A látványkonyhánkkal még bizalmasabbá, még személyesebbé tudjuk tenni a kapcsolatot a vendégeinkkel. Nemcsak az a célunk ugyanis, hogy jóllakottan távozzanak innen, hanem az is, hogy kellemes élményekkel menjenek el, hogy aztán vissza is térjenek ide. A folyamatosan visszajáró vendég a legjobb visszajelzés egy étterem számára – mondta Csorba István.

Élményekben pedig nincsen hiány Bodrogkeresztúron. A Dereszla pincészet különleges dűlőtúráin bepillantást nyerhetünk a furmint, a híres tokaji aszú és a pezsgő készítésébe, de számos egyéb programon töltődhetnek fel a családok, vendégek.

- Gator-, illetve terepautós túrákat, bortúrákat, zempléni vártúrákat szervezünk a vendégeknek, grillezéssel, tábortűzzel – mesélte Bai István, a Dereszla pincészet borásza, technikai igazgatója. – Újdonság a programjaink között a borkóstolással egybekötött hajós túra a Bodrogon és a Tiszán. Ha valaki több napra szeretne hozzánk jönni, a Henye vendégházban és a környező vendégházakban is el tudjuk őket szállásolni.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss