hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-szezámmagos marokkói zsemle

90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tojást az olajjal, a magokkal, a fűszerekkel, és a narancsvirág vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. A lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos keverékkel. (Ragacsosnak kell lennie a tésztának.)
  2. Lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, kevés liszttel meghintjük, majd újabb 5 percig gyúrjuk. Visszatesszük a kilisztezett tálba, megszórjuk a tetejét is liszttel, majd letakarjuk, és fél órát kelni hagyjuk.
  3. A tésztát 8 -10 egyforma kis golyóra osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket egymástól kb. 5 cm-re és lelapítjuk őket 1-2 centisre. Letakarjuk, majd egy órán át kelni hagyjuk. (Sütőben 40 fokon még gyorsabban és szebben kelnek.)
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a zsemlék tetejét a tojás és a tej keverékkel, rászórjuk a szezámmagot. 20-25 perc alatt készre sütjük őket. 

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ha nem fogy el sütőben rámelegítve újra friss és ropogós. Kávé mellé kitűnő. - Tittikeeeh77

Ezek is érdekelhetnek