hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka kókuszkrémmel töltve

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, és félretesszük, kihűtjük.
  2. A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk, a porcukorral hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A simára kevert masszát egy kb. 20x30 cm-es kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 170 fokre előmelegített sütőben 25-30 percig alatt arany barnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel (max. 40 fok) legyen. Belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát 4x4 cm-es kockára vágjuk, a masszába mártjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  4. A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel kidíszítjük, végül befedjük a tetejével. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.


Megjegyzés

A nagy klasszikus kókuszkocka újra gondolva csoda szép lett, ajánlom az ünnepi asztalra. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek