Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kozák sapka (Hólabda)

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojássárgát a cukorral kikevejük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a tojásfehérjéből felvert kemény habot.
  3. Sűtőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőpapírra együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  5. A vanília ízű pudingot pár csepp rummal és a tejjel megfőzzük, majd a margarint a kihűlt pudinghoz keverjük.
  6. Egy-egy karika közé krémet teszünk, majd az oldalukat is bekenjük a krémmel. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tetejét olvasztott csokival bevonjuk. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss