Kókuszkocka glutén- és tejmentesen

65 perc
megfizethető
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A kókuszkocka tésztájához a lágy margarint keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a mézet.
  2. Keverjük a liszthez a sütőport. A cukros masszához felváltva adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztet és a tejet.
  3. Simítsuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. A sütési idő függ a sütőtől, így mindig érdemes tűpróbát végezni.
  4. A piskóta alapot hagyjuk kihűlni.
  5. A mázhoz egy lábosba mérjük ki az összes hozzávalót és folyamatos kevergetés mellett forraljuk 2 percet.
  6. A csokimázat hűtsük langyosra, a mézes piskótát vágjuk kockákra. Öntsük egy tányérba a kókuszreszeléket, a piskótát forgassuk meg a csokiban, majd a kókuszban.
  7. A kész kókuszkockákat pár órára tegyük hűvös helyre, a tálalás előtt, így tökéletesen összeérnek az ízek.

Nézd meg videón, hogyan készül a Kókuszkocka glutén- és tejmentesen!

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss