Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos, mézes linzer glutén- és tejmentesen

MME MME
70 perc
egyszerű
költséges
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és összekeverjük. Ehhez adjuk a mézet, margarint, a tojást és rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Ugyanannyi teli és lyukas közepű sütit szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a tésztákat.
  3. A habcsókhoz a tojásfehérjét fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Amikor majdnem teljesen kemény a hab, hozzákeverjük a keményítőt, végül az ecetet.
  4. Habzsákból tojáshabbal díszítjük a lyukas linzereket, majd 100 fokos sütőben, hőlégkeverésen 40 percet szárítjuk a habos linzert. Végül lekvárral összeragasztjuk a kihűlt lapokat.
  5. Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-Lik  blogon.

Ezek is érdekelhetnek